Boksläpp av boken Obemärkta kvinnor och okända män

– Fantastiskt roligt att se så många bekanta ansikten och några obekanta. Jag har haft så mycket kontakt med människor, på mail och på telefon. Människor som jag inte har en aning om hur dom ser ut…

Anita König sa till mig att om du har boksläpp så måste du berätta om boken och då är det bäst att jag gör det. Jag brukar säga att forskning börjar med ett frågetecken och slutar med ett utropstecken…

Anita Maria Karlsson, 2016

Beställ boken här

Boksläpp

Så blev det boksläpp i Nora i församlingshemmets cafeteria och det blev snart ett trevligt surr vid borden medan besökarna njöt av Kristinas goda bakverk, bullar, tigerkaka och skrämjölsdrömmar.

En besökare kom hela vägen från Stockholm för att delta i arrangemanget. Fantastiskt och snart kommer det en berättelse från henne. Jag berättade om hur boken kom till och om de obemärktas historia.

Susann Rickan fotograferade och här kommer en bild.

Boksläpp av boken Obemärkta kvinnor och okända män av Anita Maria Karlsson

Boksläpp av boken Obemärkta kvinnor och okända män av Anita Maria Karlsson, Foto Susann Rickan

Juli går mot sitt slut

Letar lokal för boksläpp – helst den 20 augusti. Första boksläpp blir på Larsmäss.

Gläds åt att vi fått ordning på blindskiftsskrivaren, rätt papper har vi  Nu behövs lämplig plats.

Nu går trädgårdens rosa -blåa färger över i gul-orange. Några taniga krysantemum till halva priset har fått plats i balkonglådan i slutet av sommarn. 

Roligt med alla positiva reaktioner på min bok Obemärkta kvinnor och okända män.

Nu går trädgårdens rosa -blåa färger över i gul-orange

Nu går trädgårdens rosa -blåa färger över i gul-orange

Lördagmorgonfrukost

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fil med nyplockade hallon

Naturens skafferi finns utanför dörren. Efter att min besökskatt har fått egen frukost på trappan och dragit sig tillbaka tog jag en skål och plockade full med mogna hallon. Fil och hallon på altanen – livskvalitet en lördagmorgon.

Fredagmorgon

Igår tog jag ut en födelsedagspresent – en Stadraföreställning med Sabine. Det höll på att gå om intet eftersom Sabine blev stående vid Rastälvskvarn nedanför Thomas och Elisabet där en stor lastbil fastnat på bron. Hon vände och kom något försenad till Rosenlund men körde bra mot Stadra så vi kom in tillsammans med övriga teaterbesökare. Glädjens akademi var en lättsam underhållande nostalgitripp med duktiga sångare och skådespelare, både barn och vuxna. Grattis till alla.

På hemvägen chansade vi raka vägen och lastbilden var borta från bron.

För första gången i år kunde jag i morse gå ut och plocka en liten skål med hallon till frukost. Måste nog plocka av hallon varje dag och frysa in så jag har till vintern.

Nu är börjar vinbär och krusbär att mogna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Momors nåldyna blommar

Nu är börjar vinbär och krusbär att mogna. Högsommarblommor slår ut.- på bilden mormors nåldyna. Tistlar har jag dragit upp, och omväxlat med att smaka på de första hallonen. Snart kan jag göra en krusbärspaj och kanske de svarta vinbären som för en tynande tillvaro kan räcka till en svartvinbärspaj.

Radio P4 Örebros radioinspelning i Klacka-Lerberg i går var en upplevelse. Mys gruvhjon kan man höra hur många gånger som helst och Sebastians munspel i bakgrunden förhöjde upplevelsen. Lennart berättade om Allan Wetterholm bl a och jag berättade om Agar (Agamemnon) Andersson, traktens första busschaufför. PEA höll ihop det hela och Livs goda mackor gjorde inspelningen till ett nöje. ack också Madde och Anna från Radio P4 Örebro.

 

 

Rosa höbalar

Sköna morgon, plockade den sena sortens rosor från busken som heter Rosa centifolia enligt min trädgårdsritning från 1998. I går slog Gunne min åker och den är inte så stor men nu står där ett tiotal rosa höbalar där och väntar på att bli fraktade till förvaring till vintern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rosa balar ger bidrag till bekämpning av bröstcancer. Blåa är på gång mot prostatacancer.

 

Djurliv

Igår en sorgfjäril, idag en ekorre som hoppade i lövverket bakom huset. Utsikten när jag sitter vid datorn kan vara intressant. När jag hade datorn framför den gamla dyngluckan i  lagården (omgjord till författarlya) kunde det hända att jag hade ett rådjur på andra sidan fönstret. Några skator bosatt sig i närheten, det är ett riktigt tjattrande ibland. Så är det svarta sniglar i gräset och humlor som sökt sig till min afrikanska lilja.

Efter födelsedagen

Så är jag 70+, blommor, en adventsgran, en get i Afrika, en fågel och en Skrivaprenumeration – och ved inför vintern. Och väska som passade perfekt till min födelsedagsklänning. Och tårtor och arbetstimmar. Säkert har jag glömt något. Fisksoppan och pannkakstårtan blev lyckat, kaffe och tårta också. Bygdegården är perfekt att ha kalas i.

Tack alla ni som gjorde min födelsedag till ett minne för livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anita och Rolf kom med en balja med petunior och pelagoner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lavendel och en klocka och petunior

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer Jan med veden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyutslagna pioner hade mormor alltid till Torshälla med till min födelsedag. I år slog dom ut lite för sent. 

 

Boken börjar arta sig

I tisdags fotade vi på järnvägsområdet bilder till boken. Elin Duberg var modell och Susann Rickan fotograf och Cilla som basar för området släppte in oss.Elin levde sig in i rollen som en gravid kvinna som var på väg till förlossningshemmet. En liten ryggsäck under kappan gav lagom rundhet för den väntade babyn.

dsc_2842_obema¦êrktadsc_2888_obema¦êrkta Så använde  Susann tekniken för att göra bilderna zepiafärgade. dsc_2905_Elin i väntsalen 1