Bergslagskultur i sommar

Nu gäller det att hinna ta vara på så mycket som möjligt av kulturutbudet i omgivningen i sommar.

Två arrangemang på Siggebohyttan har jag varit med om, dels Bergslagets spelning, dels Thomas Lundkvist från Lindesberg vid med konserten ”Jag målar en ros och lilja därhos…”  Det var fullsatt i stora salen på bergsmansgården vid båda tillfällena och i torsdags var dessutom kaféet öppet och hembakta bullar smakade vanilj, precis som mormors. Och ett mycket fint sammansatt program av Thomas Lundqvist

Lördag kväll har nästan blivit tradition att vara på Musik i Helgsmål i Greksåsars kapell och i går var det smakprov från Dan Anderssonveckan, Björn Hedén och Marketta Franssila. Den nytillverkade klockan inviger stunden, Örjan Einarsson läser dagens betraktelse och Mona spelar till  psalmsången. Sedan är det dags för en timme med Björn Heden och Marketta Franssila. Omväxlande sång och musik och högläsning. Tänk vilka upplever som bjuds på inom en halvtimmes resväg.

Greksåsars kapell, foto Örjan E

Så har jag varit på loppis på Rundbergsgården och fyndat en fåtölj som redan är en favorit här hemma. Ryggen kan lutas i olika vinklar och tyget är fräscht, förmodligen är stolen omklädd med ny gobeläng. Två paraplyer för 10 kr styck och en vevvisp som får vispa grädde om jag ska ha kalas i Nora.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.