Efter ovädret

Trevligt besök i går eftermiddag med glass och rabarberpaj på altan. Soligt och fridfullt. Tyckte vädret verkade så stabilt att jag övervägde att låta dynan i Baden-Badenstolen ligga kvar, men la ner den i dynboxen tillsammans med den röda sekatören. Tog in duken på trädgårdsboret och min hemvävda dyna i stolen. Vilken tur!

Laddat för oväder.

Mitt i natten vaknade jag av ljud av vatten, trodde ett tag att jag satt igång tvättmaskinen som gjorde sina sista varv. Gick ut på altanen – den var blöt – alltså regn. Sen brakade helvetet löst. Blixtarna avlöste varandra, tre sekunder mellan blixt och dunder, det var nära. Drog ur sladdarna till datorn och TV:en innan det hann hända något. En katt var inne och två hade nog gömt sig utomhus. Lustigt så oberörd den innevarande katten var. På morgonkulan när ovädret bedarrat kom dom två bröderna katt hem. Först en blöt Grålle som fick torkas med frottehandduk, en timme senare kom Svarten, raka vägen till matskålen.

 Nu är det eftermiddag, Linn och jag har klarat av en intervju för vår bok, pannkaka i magen och nu har det börjat blåsa. Det ruskar om ordentligt i träden bakom huset och asplöven darrar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.