Kromkakor och brända kastruller

Inget bloggande på några dagar. Ville baka kromkakor till mammas födelsedag. Gjorde smet efter mormors recept medfört från Nordnorge och kromkaksjärn, men jag lyckades bränna de flesta. Fick rådet att sänka temperaturen och korta tiden, Till sist hade jag några som skulle duga till ett litet kalas. Men det kom en gratulant med bakelser så kromkakorna får stå över. Kanske blir dom bra till litteraturcirkeln idag.  Så lyckades jag bränna en kastrull med den sista glöggskvätten. Måste nog ta upp min mindfulnessträning igen.

Undrar hur det var för 94 år sedan när mormor födde mamma den 7 januari i Kirkenes. Hoppas dom kunde hålla värmen inomhus och att hon fick god hjälp av jordemor Figenschou, hon som tog båten till sina förättningar och när det blev storm drog iland båten och vände den upp och ner. Där kröp hon in tills stormen gav sig.

Så blev det en födelsedag i flera avseenden, för på kvällen fick jag telefonsamtal om att vi fått en nyfödd i bekantskapskretsen. Vi som väntat sedan julafton.

Så går solen upp några,minuter tidigare varje dag och ner lite senare på eftermiddagen. Vi går mot ljusare tider.

 

 

 

 

 

En reaktion på “Kromkakor och brända kastruller

  1. Vad roligt att Du är ”på G” igen. Jag känner allt för väl det där med is, snö, halka och vedhämtning. Kattlådorna verkar också bekant. SVT play och TV4 play är en välsignelse. Där kan man titta om på program som man gillar. Gardells film v ar både otäck och tänkvärd.
    Vi har pratat mycket om en sak, varför är alla de snyggaste killarna gay. Det är faktiskt så. Ja, det är ju , som tur är, inte mitt problem. Men konstigt är det.Har de misslyckats med sina flickor, kanske ? Jag gillar program med riktiga människor, som Let´s dance, så mycket bättre o.s.v.. Dom tittar jag om på.
    Ja, det var skoj att du skriver igen. HJej då

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.