Radioprat

Så kom tisdagen med Kulturspaning på P4. Vi träffades på Finnsjöstrand och förberedde med kaffe och mat och succesivt kom Solveig och Sophie och PEA till lite försnack och kaffestund. 11.10 svängde Örebroradions sändningsbil in på plan och Martin Dyfvermans långa gestalt klev ur.
Bygdegården visade sig nästan från sin bästa sida, visserligen kallt men klar och fin himmel. Vi fikade en gång till medan teknikern gjorde i ordning för sändning. Han hann dock få en kopp innan det hela drog igång.
En timmes direktsändning började med att Martin och jag gick ut på gårdsplan och pratade om utsikten. Finnsjön nmed sitt underjordiska tillopp, vildmarkskojan som bygdens pojkar byggt, toaraden med hjärtan på dörren. Inte den gamla bergsmansgården att förglömma med sin huvudbyggnad och två flyglar.
Köket på Finnsjöstrand fick bli radiostudio och stämningen blev lättsam eftersom Milton 1 år kravlade på golvet. Vi hann berätta om både myslördag och Järnkraft och karavaner och Konungastollen och Rastälvsdagen och en minut om varglappar. En stor digital klocka stod på köksbänken och vi kunde se hur lång tid vi hade kvar. Men till sist var klockan 13.00. Anna-Carin plockade fram potatisgratängen ur ugnen och alla smorde kråset. Kombinationen av kreativa själar ledde till ytterligare idéer som kanske kan verkställas till hösten.
Väl hemma lyckades jag installera en ny mus till datorn, så nu börjar det fungera igen. Några telefonsamtal bekräftade att programmet gått bra och när min laptop är OK ska jag lyssna av igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.