Söndag morgon

Onsdag eftermiddag samlades studiecirkeln till andra sammankomsten. Nu pratade vi emigration och Eva inledde med att läsa ur gamla brev. Det gav en uppfattning om från vilken miljö emigranterna bröt upp. Birgitta gav en suverän historielektion där hon beskrev hur 1700-talet revolutionära era övergick i folkrörelserna i Sverige och emigrationen till Amerika där man trodde att friheten väntade. Hon hann också med att berätta om Hanna Pettersson-Kelloggs innan det var dags för kaffe och goda kakor som Thomas fru bakat.

Vi hade flera immigranter i gruppen, från Finland och Amerika och Holland. Så flyttströmmarna gick ju till Sverige också.

Torsdag ägnade jag åt Steven Jobs och att skriva en artikel till Länsposten om vår studiecirkel. Torsdag brukar jag se på Gokväll, det är så roligt att se Gör om mig.

Eftersom jag inte är kvällsmänniska missar jag många braprogram men nu har jag börjat se på SVTPlay på min laptop. Fick tips om Antikrundan och Varglappar och de var inte billiga, ca 5000 kr st tror jag. Inte för att jag har några att sälja men vi hade roligt när vi gjorde kvinnliga varglappar på Internationella kvinnodagen i fjol.

Fredag kväll slog vi på TV och där var troligen ett nyinsatt program med Erik Ericsson och OD-kören. Vilket spex och vilken sångarglädje och tänk att få se Tage Danielsson en gång till.

En reaktion på “Söndag morgon

  1. Det var skojigt med varglapparna på antikrundan, eftersom Du hade pratat om dom förut.Min mormors, farfars, farfars, farmors far invandrade hit från Rauntalampi i Finland på 1600-talet. Han hamnade i Skattlösberg. Så jag känner mej lite Dalafinsk.
    Svt play är bra, men där försvinner programmen efter ett tag. TV4 play och
    premium rekommenderar jag. Där klan man titta hur mycket man vill och utan reklam, men det kostar 99;-/mån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.