Torsdag

Funderade på hur jag ska få reda på vilka som bodde i kvarteret Göken på 1700- och in på 1900-talet. Nora brann ju under första hälften av 1700-talet så husen i hörnet Svartälvsgatan och Rådstuggatan är troligen byggda efter den sista branden som ödelade hela staden. Hittade en sida på SVAR med ägare och hyresgäster ordnade efter gårdsnummer och på Arkivet i Nora kan jag hitta uppgifter om gårdsnummer i resp kvarter. Dit går jag nästa vecka.

Så blev det företagslunch och vi var över 10 stycken som samlats i skolans matsal för att ta del av information. Det blev både små och stora frågor. Affär och kanalisation och Rastälvsdagen och höns och rabarber – det rör på sig i Järnboås.
Maten var god men stark, räksås med både cayennepeppar och chili, det fick vi aldrig när jag gick i skolan.
Hemma hjälpte jag snösmältningen på väg med en kratta och katterna börjar förstå att det inte är farligt att vara ute. Men fortfarande är backen till huset halkig och jag ställer stor förhoppning till de närmaste dagarnas töväder innan kylan slår till igen.
Så lyckades jag få ytterligare en deltagare till varglappsworkshoppen – tänk så roligt det är när man hör hur glad personen blir som får frågan. Varglapparna är värda att lyfta fram ur museimörkret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.