Tycho Brahe dagar

Igår löpte min stora dator amok, jaghar aldrig varit med om något liknande. Klickade på mail och kom in på excel, o s v. Ringde Roland som skulle komma på em. Drog ur sladden till odjuret eftersom avstäningsknappen på hårddisken inte gav effekt. Efter dusch och lunch satte jag i sladden igen – och det fungerade precis som vanligt. Var det virus eller?

Så på sockenråd igår kväll och en effektiv planering av studiecirkeln om Järnboås historia. 20 anmälda – inte dåligt.  Halkigt, men jag kom både bort och hem. Antikrunda(var det igår) avslutade kvällen.

Idag har jag planerat studiecirkelns olika tema och letat källmaterial i böcker och på weben. Så fick jag papperstrassel som jag inte klarade. Tobbe kom som en räddande ängel och tog med sig skrivaren till Nora. Järnboåsbladet tog han också. Tack för sådana grannar!

Googlade på TychoBrahe. Han var astronom och fick i uppdrag att göra en förteckning till Bondepraktikan över olycksdagar – så att man kunde undvika att gifta sig en sådan dag t ex. På wikipedia stod det också att han troligen dog av förgiftning och inte av sprucken blåsa som man sagt tidigare. Man får revidera sin uppfattning och det får vetenskaparna också göra trroligen om Moshyttans datering som analys av  sedimentprov ger vid handen skulle vara från 1000-1100. Föreläsning den 18 april i Järnboås.

Nu fredag kväll – får se om jag kan hålla mig uppe till  Skavlan. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.