Utflykt i det blå

Fredagen den 23 september fick jag den näst sista födelsedagspresenten. Lena och Astrid hämtade mig i Rosenlund och när vi svängde höger ute på stora vägen förstod jag att vi skulle norrut. Första stop blev medhavt fika vid Grängshytteforsarna och eftersom både Astrid och Lena är fågelentusiaster så blev det fågelprat. Goda smörgåsar o bulle från Slottspigorna  inmundigades innan vi fortsatte utflykten. Lite snurrigt i Hällefors och jag blev helt desorienterad. Men vägen var vacker. Det stod Silvergruvan och Gåsborn på skyltarna. .Från Gåsborn kom den första skolläraren och kantorn i Järnboås tror jag.  Det blev Långban och vi strosade runt i byggnaderna som använts i järnhantering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Museerna var stängda  men restaurangen var öppen. Och det var den som var målet. Litet men naggande gott smörgåsbord, lagom mycket folk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna Carolinas Mat och Kafé

Anna Carolina var syster till uppfinnarbröderna Nils och John Ericsson. Hr fick jag ett ytterligare uppslag till min nästa bok om obemärkta – John Ericssons kärlekshistoria med Carolina Liljesköld.

Efter kaffe och våffla fortsatte vi till Filipstad för att hälsa på Nils Ferlin. Först ville han inte vara med på bild, men till slut fick jag dit honom. Sen vände vi hemåt och tack Astrid och Lena för en jättefin utflykt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nils Ferlin på torget i Filipstad

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.